Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

(Özel) Tatilcilerin gözü kulağı o köprüde

MARMARA İLE TRAKYA’DAN ÇANAKKALE VE EGE BÖLGESİ’NE GELEN TATİLCİLER, YAKLAŞIK 4 KİLOMETRELİK FERİBOT KUYRUĞUNDA İSYAN ETTİ. 1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜN BİRAN ÖNCE BİTMESİNİ BEKLEYEN TATİLCİLER, HERKESİN RAHATA KAVUŞACAĞINI SÖYLEDİ.

Marmara ile Trakya’dan Çanakkale ve Ege Bölgesi’ne gelen tatilciler, yaklaşık 4 kilometrelik feribot kuyruğunda isyan etti. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün bir an önce bitmesini bekleyen tatilciler, herkesin rahata kavuşacağını söyledi.

Tamamlandığında ’dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü’ unvanına sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü, Marmara ile Trakya’dan Çanakkale ve Ege Bölgesi’ne gelen tatilcilerin feribot çilesiyle daha da önem kazandı. Gelibolu, Eceabat ilçesi ve Kilitbahir köyünde uzun araç kuyrukları oluşturan vatandaşlar, yaklaşık 3-4 saat feribot sırası bekliyor. Kilitbahir köyündeki feribot kuyruğu, Çamburnu mevkiine kadar uzanırken, bunaltıcı sıcak havanın etkisinden kurtulmak isteyen bazı vatandaşlar, tatilin çile ile başladığını dile getirdi.

Sıcakta bu feribot kuyruğunu beklemenin çok sıkıcı olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Yaklaşık 3 saattir kuyruktayız. Eceabat’ta şansımızı denedik. Orada da çok kuyruk vardı. Buranın biraz daha akıcı olabileceğini düşünerek buraya geldik ama aynı manzara ile karşılaştık. İstanbul’dan buraya kadar yolculuk çok iyiydi. Ama burada bunaldık” dedi.

Feribot ile karşıya geçen vatandaşlar ise, “Bir an önce köprü açılmalı, İstanbul’dan buraya kadar hiçbir sorun yaşamadan gelirken, burada uzun kuyruklarda bekliyoruz. Bu dönüşlerde daha da sorun olacaktır. Çünkü tatile çıkanların kimi dün, kimi bugün kimi ise yarın yola çıkacak. Ama dönüş herkesin aynı olacaktır” diye konuştu.

Tatilcilerin kısa sürede İstanbul veya Trakya bölgesinden Çanakkale’ye ulaşmasının ardından uzun süre feribotlarda beklemesi gözleri 18 Mart 2022’de tamamlanması beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü’ne çevirdi. Köprü hizmete açıldıktan sonra iki yaka arasındaki ulaşım mesafesi 6 dakikaya inecek olması tatilcileri şimdiden umutlandırdı. Köprünün bölgeye de ciddi faydalar sağlayacağı ve özellikle Lapseki’ye yatırımcı talebinin artacağı tahmin ediliyor. 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli ebatlarda menfez, 12 kavşak, 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa edilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ