Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Manisa’da dijital tarım için önemli bir adım daha

GELİŞEN TEKNOLOJİLERİN TARIMSAL ÜRETİMLE BÜTÜNLEŞTİRİLEREK KULLANILMASINA ÖNCÜLÜK EDEN, 49 ADET ERKEN UYARI VE TAHMİN İSTASYONU, YILLIK 10 MİLYON SMS İLE DİJİTAL TARIMIN ÖNCÜ KURUMLARINDAN BİRİ OLAN MANİSA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ, 22 ADET FOTOSELLİ KAMERALI TUZAĞI MANİSA TARIMININ HİZMETİNE SUNARAK, DİJİTAL TARIMDA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATTI.

Gelişen teknolojilerin tarımsal üretimle bütünleştirilerek kullanılmasına öncülük eden, 49 adet erken uyarı ve tahmin istasyonu, yıllık 10 milyon sms ile dijital tarımın öncü kurumlarından biri olan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 22 adet fotoselli kameralı tuzağı Manisa tarımının hizmetine sunarak, dijital tarımda önemli bir adım daha attı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, “Tarım sektörü, gelişen teknolojinin etkisiyle büyük bir dönüşüm içindedir ve artık tarım sektörünün geleceği teknolojik uygulamalar ile şekillenmektedir. Günümüzde kullanılan uygulamaların daha net ortaya konulabilmesi için tarımın teknolojik dönüşüm sürecini incelemek oldukça önemlidir. Tarım, her topluluk için hayati öneme sahip ve teknoloji de bu önemli sektörün entegre bir parçası olmaya devam etmektedir. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tarım teknolojileri ile tarımda dijitalleşmeye, dijital dönüşüme öncülük ediyoruz. Erken uyarı ve tahmin istasyonlarımızdan alınan anlık veriler ile çiftçilerimizi don, dolu, soğuk ve sıcaklık hasarına karşı sms ile uyararak, tedbir almalarını sağlarken, bunlara entegre edilecek 22 adet fotoselli kameralı tuzaklar ile anlık zararlı sayımını da tanımlayabilme imkanına ulaşıyoruz. Teknik personellerimiz günün her saatinde cep telefonlarından sisteme girerek zararlı tanım ve sayımını yapay zeka ile takip edebileceklerdir. Popülasyon yoğunluğuna bağlı olarak ilaçlama ilanı verecek, çiftçilerimize sms sistemimiz ile tavsiyelerde bulunacaklardır. Devreye alınan yeni sistemler ile kimyasal mücadele doğru zamanda ve doğru doz tavsiyesi ile yapılacak, üründe kalıntı sorununun önüne geçilecektir. Bu sayede girdi maliyetleri azalacak ve kalıntısız ürün elde edilecektir” dedi.

Fotoselli kameralı tuzakların ilçelere teslimi; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları Mustafa Gündoğar, Melikşah Taşkın, Serdar Mersinli, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Yunusemre İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Güleç ile konu sorumlusu teknik personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ