Site rengi

Tasarım

Geniş
Kutulu
Vatandaşa Hizmet

Mültecilere dünya vatandaşlığı bilinci kazandırılacak

AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN ERASMUS PLUS HİBE PROGRAMI YETİŞKİN EĞİTİMİ İÇİN STRATEJİK ORTAKLIKLAR KAPSAMINDA 2019 TEKLİF ÇAĞRISI DÖNEMİNDE KABUL EDİLEN “SUPPORTİNGAND ENHANCİNG COMMONHUMANİSTİC VALUESAND BASİC SUFFİCİENCİESTO REFUGEES ON THEWAY OF BECOMİNG GLOBAL CİTİZEN” İSİMLİ PROJE KAPSAMINDA BİR EĞİTİM MODÜLÜ OLUŞTURULDU.

Mültecilere dünya vatandaşlığı bilinci kazandırılacak

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yürütülen Erasmus Plus Hibe Programı Yetişkin Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar kapsamında 2019 Teklif Çağrısı döneminde kabul edilen “Supportingand Enhancing CommonHumanistic Valuesand Basic Sufficienciesto Refugees on theway of Becoming Global Citizen” isimli proje kapsamında bir eğitim modülü oluşturuldu.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) koordinatörlüğündeki proje kapsamında Gaziantep, İstanbul illerinde, Portekiz, İspanya, Litvanya ortaklarının bulunduğu illerdeki kurum ve kuruluşlar ziyaret edilerek, mültecilere verilen hizmetler ve sunulan kaynakların kullanımı noktasında karşılaştıkları sorunlar tespit edildi. Bu tespit edilen sorunlar çerçevesinde kurum ve kuruluşların beklentilerini karşılamak amacıyla bir eğitim modülü oluşturuldu. Modülün oluşturulmasından sonra Proje Koordinatörlüğü, yerel ortaklar KAYRA ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASMEK sürekli eğitim merkezi iş birliğiyle odak grup çalışmaları yapıldı. GASMEK Bünyesinde bulunan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi ve Mehmet Akif Ersoy Eğitim Akademisinde yaklaşık olarak 10’ar kişilik dört odak grup üzerinde Eğitim Modülü uygulamaları gerçekleştirildi. Bu uygulamada ortak insanî değerlere vurgu yapılarak bir arada yaşama, kuralları tanıma ve tanıtma çalışması hedeflendi. Bundan sonraki hedefin Türkiye ve ortak Avrupa ülkelerinde bu modülün en geniş biçimde hedef kitleye ulaştırılması olduğu bildirildi. Projenin hedefleri konusunda bilgi veren proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Fatma Çapan, bu proje ile mültecilere dünya vatandaşlığı bilinci kazandırmak, mültecilerin bu topluluk içerisinde kalıcı olduklarını anlatabilmek, benimsemelerini sağlamak ve bu noktada bir topluma mensup olan insanların aidiyet duygusu içerisinde sunulan hizmetlerden yararlanırken ve kullanırken tüm toplumun menfaatlerini gözetmesini sağlamak, ortak insani değerler ve sosyal alanlar, su, hijyen, kanalizasyon gibi kaynakların verimli, etkin kullanımına yönelik yetişkin eğitimleri hedeflendiğini belirtti.Dr. Öğretim Üyesi Çapan konuşmasının devamında ise “Projemiz mülteci nüfuslarının yoğun olarak yaşadığı kentlerde sosyal ve kültürel hizmet veren kurum ve kuruluşların karşılaştığı sorunlara kalıcı, uygulanabilir ve geliştirilebilir çözümleri sağlamak amacındadır. Bu nedenle daha önce uygulanmayan bir biçimde sorunun her iki muhatabı olan kurum, kuruluş yetkilileri ve mültecileri çözümün kendisi olarak almayı hedeflemektedir. Buradan hareketle sosyal ve kültürel hizmet sağlayan ve geniş bir yelpazede yer alacak olan belediyeler, okullar, hastaneler göç idaresi gibi kurumlarla ve bunların yetkilileriyle görüşülerek karşılaşılan sorunlarla ilgili veriler toplanması çalışmaları yapılmıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ